7. juni 2012

Oppskriften på Franske Makroner



Vår oppskrift på franske makroner er:

140 gram mandler, som er skåldet
240 gram melis, siktet                              

3 stk eggehvite fra store egg


Smakstilsetting: Bringebær eller jordbær/kiwi, også kakaopulver går fint å bruke.
Farge: Rosa, evt ha i kakaopulver som gir fin brunfarge.


Fyllet vi har i:


1 egg
ca. 25 gram smeltet smør (noen liker mer smør i, vi synes det blir for mye med 50 gr.)
Melis
1 ts vaniljesukker
4 dråper smakstilsetting av eget ønske.

Smelt smøret. Pisk sammen egg og melis. Hvor mye melis du skal ha må du nesten se an. Ha i vaniljesukker og smakstilsettingen og  rør til alle klumper er borte. Så tilsetter du smøret, blander godt og setter det hele i kjøleskapet. Du kan gjerne lage fyllet før du lager makronene.

Fremgangsmåten:

1. Kvern de skåldede mandlene finest mulig og sikt de sammen med melisen.


2. Stivpisk eggehvitene.



3. Rør sammen den stivpiske eggehviten sammen med mandel og melisblandingen ved hjelp av en slikkepott.
    Røren skal være litt rennende.


4. Tilsett evt kakaopulver eller konditorfarge.


5. Fordel røren til makronene etter ønsket størrelse på et bakepapirkledd stekebrett (ca 3 cm mellomrom) 
    Evt ha røren i en makronform. La makronene hvile i 30 min før du putter de i ovnen slik at de får satt seg litt og resultatet blir bedre.


6. Makronene skal stekes i ca 10-25 min alt etter str. på makronene. Ovnen skal stå på gløtt og det skal være et stekebrett under selve makronbrettet slik at de får den fine jevne overflaten. Jeg har prøvd meg frem med litt forskjellige steke måter, og bruker 140 grader i 10 min med makronbrettet på mellomste og under-brettet på nederste rille. Etter 10 min slår jeg på varmluften og tar ut under-brettet og lar de stå i 5-7 min til.

7. La makronene hvile på en rist, viktig at de blir litt kalde før en prøver å løsne de fra brettet/papiret da de er utrolig skjør.

8. Fyll makronene med ønsket fyll og smak.


9. Ferdig, nå kan de nytes.




De kan stå opp til en uke i kjøleskapet uten at de blir dårlig :D

Alle bildene er tatt av Sandra Helen Bergqvist Ellingsen
og er tatt før vi prøvde oss på makronformen.



6. juni 2012

Franske makroner

Har prøvd meg på franske makroner og det var utrolig kjekt å lage.
Sandra er en ivrig baker her hjemme og det var hun som 
satte i gang hele prosjektet med franske makroner.
Jeg hang meg på og vi lekte oss på kjøkkenet.
Oppskriften er rimelig lett, men fasongen var ikke det ;)

Så etter vi hadde prøvd oss på sjokolade makroner 
og størrelsen var varierende, 
tok vi turen ned til Lagunen og kjøpte oss en woopie pan/makronform.
Dermed gikk alt mye bedre, fasongmessig :D

Men vi slet litt med å få de utav, vi har lest litt forskjellig om hvor lenge de skal stå i ovnen og når de skal taes utav.
Så vi måtte bare prøve oss frem, jeg ser at vi fremdeles er i læringsprosessen.  Det er helt ok, for da må vi bare øve litt mer...hehe :D
Så om ikke utseende alltid var like flott, så var ihvertfall smaken det.
De smakte helt fantastisk!


Disse ser jo nærmest perfekt ut, men det var også de som var blant de fineste ;)

Jeg virkelig anbefaler alle til å prøve ut franske makroner, de er en nytelse!

Jeg holder på å lage nå en ladning til Camilla sin 13 års dag :)