30. desember 2012

Juleboka

 I år bestemte jeg meg for å lage en julebok iløpet av desember og dokumentere hver dag frem til julaften.
Og dermed var det bare å sette i gang.

Jeg fant en gammel bok på Fretex og brukte den som omslag på boken min.
Har pyntet forsiden ganske enkelt for jeg synes mønsteret på boken var så flott.

Jeg har brukt Bind it all maskinen og tatt bånd på siden av boken på spiralene.
Har ellers brukt rester som jeg hadde.

 Her er første siden i boken som forteller om dagen vår.
Jeg har brukt en del rester jeg har liggende for å pynte juleboka, samt alle bildene inni er bilder som er tatt med mobilen min.

Nå er vi kommet litt lengre ut i desember og boken fylles opp med bilder av aktivitene våres og pynt.

Her er det sider om baking, gavepakking og min far som fyller år.

Kommet til dagene før julaften, og da er vi travelt opptatt som regel.
Men i år har vi vært god på planlegging og fikk tatt livet med ro og gjort litt småting :)

Selve julaften, og her ble det selvsagt tatt en del bilder, men likevel mindre enn hva jeg pleier.
Noe som jeg egentlig synes var veldig kjekt. Slappet mer av og deltok mer i julefeiringen.
Tok også bare mobilbilder på juleaften og det var helt greit og lettvint måte å dokumentere på.
Julaften ble dokumentert over flere sider i boken. Dette er bare 2 av sidene.


Det ble en del sider i juleboken min og jeg er så glad for at jeg gjorde dette.
Det er koselig å se tilbake på og se hva vi har gjort i løpet av desember som er en travel tid for oss alle.
Gode minner å ha :)

26. desember 2012

Julefeiringen vår!

Her er noen mobilbilder fra vår julefeiring.
Kvaliteten er ikke så bra, siden de er tatt med mobil, og uten noe særlig lyskilde.
Men de viser hvordan vi har feiret julaften med familien :)

 Juletreet forsvant nesten pga alle gavene!

 Meg og min bror foran juletreet.

 Jentene mine sammen med sin olle :)

 Litt snapchat bilder ble sendt rundt til venner fra Sandra,
flott galskap!

 Obligatorisk bilde foran juletreet, ikke alltid lett å få de til å samarbeide! 

Mine flotte jenter!

Kan noen gjette hva min far fikk til jul av oss!

 Deilig å finne frem koseklærene på kvelden og bare slenge seg utover sofaen :)


1 juledag er oppe hos oss, hvor vi koser oss med en god og lang brunsj med min familie og spiller litt forskjellige spill, som her: Kortskalle.
Er vi ikke flotte?

Har hatt en herlig julefeiring med familien, lykkelig !




22. desember 2012

Mint Pletter!


Vi liker godt å bake/lage noe i dette huset, og i år så har vi prøvd oss på Mint Pletter.

Vi ble veldig fornøyd og gode ble de også :)



De var veldig lette å lage til og kjekt å dele med venner og familie.

Her er oppskriften som vi har funnet på Dansukker.no

1 eggehvite
4 dråper peppermynteolje 
4 dl Melis
100 g mørk sjokolade


Det blir ca 20 stk av denne oppskriften.
(vi doblet den selvsagt...hehe)




Pisk eggehviten stiv. Drypp i peppermynte-oljen. 

Bland i melis til massen er fast og smidig. Dryss melis 
på bordplaten, hell ut massen og elt den glatt. Kjevle den 
ut til den er ca. 1/2 cm tykk. Trykk ut små rundinger, f.eks. med et snapsglass. Smelt sjokoladen i vannbad eller på lav effekt i mikrobølgeovn. Dypp mintplettene i sjokoladen. La dem stivne på rist. Vi måtte bruke litt mer sjokolade enn hva som står over.

Peppermynte oljen fikk vi tak i på apoteket.

Kos dere!

18. desember 2012

Smørbukk karameller!

 Her fortsetter vi å lage julekos/julesnop, og denne gangen har vi laget smørbukk karameller, og de smaker himmelsk.




Oppskrift:
50 gr smør
3 dl kremfløte
Knapt 3 dl sukker
1 1/2 dl lys sirup
1 1/2 ss vaniljesukker




Kle et par små brødformer evt en browniesform med bakepapir før du begynner å koke karamellene så har du de klare.

Bruk helst en kasserolle med teflonbelegg slik at karamellene ikke setter seg fast i bunnen.
Start med å smelte smøret i kjelen og tilsett sukker, vaniljesukker, kremfløte og sirup. Rør rundt mens det får koke opp, og så lar du blandingen småkoke uten lokk mens du passer på å røre, og at det ikke koker over. 

Det skal koke lenge til det begynner å tykne, da kan du ta "kuleprøven" og det gjør du slik:
Drypp noen dråper av karamellrøren i et glass med iskaldt vann og kan du nå rulle en kule mellom fingrene av de dråpene er karamellene ferdig, hvis ikke er det bare å koke videre til karamellene har fått rett konsistens.


Tøm røren i formene som settes til avkjøling, og når de er helt avkjølt skjæres de i passende store karameller. Pakk karamellene inn i cellofanpapir eller matpapir.




Kos dere med smørbukk karamellene, husk å ha de i kjøleskapet siden de er veldig myke :)
Ha en fortsatt fin adventstid :)









13. desember 2012

Brente Mandler


Det har blitt en tradisjon å lage brente mandler ved juletider nå, og jeg har vært igjennom mange oppskrifter.
Noen bedre enn andre, men i dag laget jeg en blanding av de forskjellige oppskriftene og denne kommer jeg til å holde meg til :)


Jeg begynner med å legge ut alle mandlene på bakepapir og rister de litt i ovnen i ca 5-10 min på 200 grader.
Passer godt på at de ikke blir brent!


Jeg bruker:

1 dl vann
150 gr sukker
250 gr mandler

1ss godt smør


Jeg rører sukkeret ut i vannet oppe i en stor kjele (liker å ha plass å jobbe nede i kjelen), setter på varmen og heller oppi mandlene. Latt det koke sakte opp og rører om av og til. Når sukkeret krystalliseres rører jeg hele tiden til mandlene blir grå-aktige.


Neste fase er at sukkeret skal igjen smelte, så det er bare til å forsette å røre. Det kan være litt tungt og det tar noen minutter før sukkeret smelter. Men ikke ha det så travelt at du bruker for sterk varme for da kan sukkeret fort brenne seg og det smaker ikke noe godt.


Når alt sukkeret har smeltet igjen og mandlene er blitt fine og blanke igjen, har jeg i 1 ss med godt smør, og rører godt rundt til alt har smeltet (det går fort) og har det over på et stekebrett som er smørt inn med olje.
Jeg skiller de fra hverandre med en gang, med en gaffel og skje, slik at de ikke blir bare en stor klump.
Men vær forsiktig for en kan brenne seg ganske så mye på brente mandler før de er blitt kalde.



Ved å ha i den lille smørklatten og olje på et stekebrett, gjør det mye enklere å skille mandlene.

Tilslutt når de har blitt kalde har jeg de oppi en cellofan pose, knyter rundt og oppi en liten gavepose.
Flott gave til noen du er glad i!


Ønsker alle en riktig god førjulstid og kos dere med brente mandler.