7. juni 2012

Oppskriften på Franske Makroner



Vår oppskrift på franske makroner er:

140 gram mandler, som er skåldet
240 gram melis, siktet                              

3 stk eggehvite fra store egg


Smakstilsetting: Bringebær eller jordbær/kiwi, også kakaopulver går fint å bruke.
Farge: Rosa, evt ha i kakaopulver som gir fin brunfarge.


Fyllet vi har i:


1 egg
ca. 25 gram smeltet smør (noen liker mer smør i, vi synes det blir for mye med 50 gr.)
Melis
1 ts vaniljesukker
4 dråper smakstilsetting av eget ønske.

Smelt smøret. Pisk sammen egg og melis. Hvor mye melis du skal ha må du nesten se an. Ha i vaniljesukker og smakstilsettingen og  rør til alle klumper er borte. Så tilsetter du smøret, blander godt og setter det hele i kjøleskapet. Du kan gjerne lage fyllet før du lager makronene.

Fremgangsmåten:

1. Kvern de skåldede mandlene finest mulig og sikt de sammen med melisen.


2. Stivpisk eggehvitene.



3. Rør sammen den stivpiske eggehviten sammen med mandel og melisblandingen ved hjelp av en slikkepott.
    Røren skal være litt rennende.


4. Tilsett evt kakaopulver eller konditorfarge.


5. Fordel røren til makronene etter ønsket størrelse på et bakepapirkledd stekebrett (ca 3 cm mellomrom) 
    Evt ha røren i en makronform. La makronene hvile i 30 min før du putter de i ovnen slik at de får satt seg litt og resultatet blir bedre.


6. Makronene skal stekes i ca 10-25 min alt etter str. på makronene. Ovnen skal stå på gløtt og det skal være et stekebrett under selve makronbrettet slik at de får den fine jevne overflaten. Jeg har prøvd meg frem med litt forskjellige steke måter, og bruker 140 grader i 10 min med makronbrettet på mellomste og under-brettet på nederste rille. Etter 10 min slår jeg på varmluften og tar ut under-brettet og lar de stå i 5-7 min til.

7. La makronene hvile på en rist, viktig at de blir litt kalde før en prøver å løsne de fra brettet/papiret da de er utrolig skjør.

8. Fyll makronene med ønsket fyll og smak.


9. Ferdig, nå kan de nytes.




De kan stå opp til en uke i kjøleskapet uten at de blir dårlig :D

Alle bildene er tatt av Sandra Helen Bergqvist Ellingsen
og er tatt før vi prøvde oss på makronformen.



2 kommentarer:

Ania sa...

Ser godt ut! Er alt for lat til å skålde mandlene jeg, og kjører dem attpåtil i food processoren (visstnok fyfy). Fylltypen her er ny for meg, den må jeg prøve ut neste gang! :)

banglamarie sa...

MMMMMmmmm ser superdeilig ut!