Her fortsetter vi å lage julekos/julesnop, og denne gangen har vi laget smørbukk karameller, og de smaker himmelsk.
Oppskrift:
50 gr smør
3 dl kremfløte
Knapt 3 dl sukker
1 1/2 dl lys sirup
1 1/2 ss vaniljesukker
Kle et par små brødformer evt en browniesform med bakepapir før du begynner å koke karamellene så har du de klare.
Bruk helst en kasserolle med teflonbelegg slik at karamellene ikke setter seg fast i bunnen.
Start med å smelte smøret i kjelen og tilsett sukker, vaniljesukker, kremfløte og sirup. Rør rundt mens det får koke opp, og så lar du blandingen småkoke uten lokk mens du passer på å røre, og at det ikke koker over.
Det skal koke lenge til det begynner å tykne, da kan du ta "kuleprøven" og det gjør du slik:
Drypp noen dråper av karamellrøren i et glass med iskaldt vann og kan du nå rulle en kule mellom fingrene av de dråpene er karamellene ferdig, hvis ikke er det bare å koke videre til karamellene har fått rett konsistens.
Tøm røren i formene som settes til avkjøling, og når de er helt avkjølt skjæres de i passende store karameller. Pakk karamellene inn i cellofanpapir eller matpapir.
Kos dere med smørbukk karamellene, husk å ha de i kjøleskapet siden de er veldig myke :)
Ha en fortsatt fin adventstid :)
Ha en fortsatt fin adventstid :)
3 kommentarer:
Ah... de ser nydelige gode ut. Så flink du er å bake. Julesnop er digg :) Ha en fin kveld Vibeche.
Klem :)
Mmm! Må prøves! Ser utrolig gode ut!
Dette må jeg prøve.
Legg inn en kommentar